De mannen achter Goezot festival in Hof Van Chantraine, Oud-Turnhout  weten wat de formule is voor een supergoed festival op poten te zetten... als de zon ook nog even mee wil uiteraard want op vrijdag, ondanks de prachtige weersvoorspelling, kreeg men in het Hofke van Chantraine de volle lading. Gelukkig boden de twee komende dagen zich aan als zonnig en zonder een spatje regen. Deze belofte werd er gehouden... daarboven.

Op vrijdag kregen de liefhebbers van de meer hedendaagse popmuziek de Belgische band School is Cool over de vloer, dus muziek voor een totaal andere generatie van wat nog komen moest.

Op zaterdag was het zoals vanouds Rootsdag en alle liefhebbers van rockabilly, rock-'n-roll en swingband muziek troffen elkaar weer voor het 12de jaar op rij. Bands zoals o.m. The Dry Riverbed (NL), Domestic Bumblebees (SW) en afsluiter van dienst de uit Duitsland komende Ray Collins Hot Club zorgden weer voor een zorgeloze dag vol heetgebakerde muziek en daarmee waren de zorgen van vrijdag reeds vergeten.

Zaterdag is er dan zoals steeds de Bluesdag met dit jaar nu voor het eerst een tweede klein podium waarop we rustig tijdens de wisseling op het hoofdbühne konden genieten van live pauzemuziek.

Als Belgische band mochten de Bluesbones de Juke Joint vandaag in vuur en vlam steken. Nog meer bands op het menu waren o.a. de Finse Ina Forsman met een Belgische begeleidingsband (Lightnin' Guy en Steven Troch (ex-Fried Bourbon), de Britse Jon Amor Band maar het waren vooral het uit Austin, Texas US, afkomstige Statesboro Revue en onze Oostenrijkse vrienden Raphael Wressning & The Soul Gift die hier samen met een nog steeds schitterende zon het goede weer uitmaakten.

Goezot mag weer een extra pluimpje op zijn hoed steken want editie 2015 was volgens mij toch een van de betere. Het publiek was massaal afgezakt naar Oud-Turnhout en geloof me, buiten de leuke muziek werd er ook nog een 'ferm' stukje gedronken, de 'bollekes' gingen in 't rond. 

We kijken reeds uit naar 2016.

Alfons Maes & foto's © / NNieuws